Doggy Plons onverminderd succesvol

Met ruim 200 deelnemende honden blijkt dat het afsluitende evenement van het buitenseizoen van zwembad ‘De Vijf Heuvels’ onverminderd populair is. Het was vandaag al weer de 11e editie van het evenement waar honden al dan niet samen met hun baasjes een duik nemen in het familiebad en trekt deelnemers uit de gehele regio. Het is een waar schouwspel, waar inmiddels ook steeds meer publiek zonder hond van komt genieten. Naast de frisse duik waren er ook tal van andere activiteiten en demonstraties rondom het bad en was er een fotograaf aanwezig die het unieke schouwspel vastlegde op de gevoelige plaat. Een van de activiteiten is een mobiele hondenwasstraat, waar honden na hun duik een wasbeurt kunnen ondergaan. De laatste wasbeurt van de dag was voor badmeester Freek, die na afloop net als de andere bezoekers van het evenement een ‘doggy bag’ mee naar huis kreeg. 

De organisatie van Doggy Plons is in handen van Sportfondsen Hof van Twente en Welkoop Markelo. De opbrengst van de dag komt evenals voorgaande jaren grotendeels ten goede aan een goed doel. Dit jaar is gekozen voor de stichting KFAAF (Kindness For All Animals Foundation) uit Geesteren die een veilig thuis vormt voor dieren in nood in de Benelux.

De gehele fotoreportage gemaakt door Fotostudio Markelo is online te bekijken.