Meerdere fairs dit weekend in Markelo

Het weekend van 15 en 16 september worden in Markelo meerdere fairs georganiseerd. Zaterdag staat het plein rond de Martinuskerk vanaf 10.00 uur in het teken van de jaarlijkse fancy-fair. Diezelfde dag is er vanaf 11.00 uur op Landgoed Weldam een English Castle Fair. Een dag later is openluchttheater ‘de Kösterskoele’ van 11.00 tot 17.00 uur het decor van de 11e editie van de Koelefair. Voor zowel de fairs op zaterdag als die van zondag geldt dat er naast dat er veel te zien is en brocante te koop zal zijn ook voor de inwendige mens het nodige aanwezig is.

Fancy-fair
De fancy-fair die wordt georganiseerd door de Martinuskerk kenmerkt zich door een aantal kramen op het Kerkplein, een boekenmarkt in de Martinushof en de traditionele veiling. Ook dit jaar kan er vanaf 11.15 uur weer worden geboden op unieke veilingstukken onder de bezielende leiding van de veilingmeester Jan Henk Berendsen. Op het terras voor de Martinushof kan men genieten van een kop koffie, met een plak cake, een stuk taart of een oliebol. Daarnaast wordt er op 14 en 15 september oud ijzer verzameld bij de Martinushof waarbij de opbrengst ten goede komt aan de Martinuskerk.

Castle Fair
Landgoed Weldam is begin september al een aantal decennia de plek waar de Anglicaanse kerk haar jaarlijkse Enlish Castle Fair organiseert. Met diverse kramen met aanbod van brocante tot English jam en demonstraties boogschieten is er veel diversiteit. Enkele oude Engelse auto’s op het grasveld voor het kasteel geven het geheel een nostalgische sfeer. Er zullen rondleidingen worden gegeven in de tuinen van het kasteel, ook kan men een bezoek brengen aan St. Mary’s Church. De entree bedraagt 7 euro per persoon, tot 18 jaar gratis.

Koelefair
In ‘de Kösterskoele’ zal zondag de 11e editie van de Koelefair plaatsvinden. Op de ruim 50 kramen staan diverse streekproductent uit Markelo en omgeving, maar ook hobbyisten die hun hobby presenteren. Van 11.00 tot 17.00 uur is er weer van alles te zien en te proeven in de Koele. Ook is er een tentoonstelling van foto’s, schilderijen en verzorgen vrijwilligers van ‘Eungs Schöppe’ demonstraties ‘dookrol’n’. Entree en parkeren zijn gratis.