Nieuwe hondenschool in Markelo

Ramona en Wiebe Dijkstra openen hun eigen hondenschool in Markelo aan de Oude Rijssenseweg 20, een locatie die bekend staat als museum- en kampeerboerderij De Zwemkolk. De opening van hondenschool K9 Academy is zaterdag 1 september vanaf 10.00 uur. Ramona heeft al flink wat ervaring opgedaan in het trainen van honden. Ze heeft 2,5 jaar behendigheidsles gegeven op Hondenschool Markelo, tussentijds verschillende opleidingen op het gebied van honden trainen gevolgd en nu ziet ze een mooie uitdaging in het beginnen van haar eigen hondenschool. De lessen zullen starten met behendigheid en hoopers (soort hindernissen). Ramona hoopt de activiteiten in 2019 verder uit te kunnen breiden. Tevens worden er gedragsconsulten aan huis gegeven en zijn Ramona en Wiebe onlangs gestart met een ware honden-escaperoom.

De opening vindt zaterdag 1 september plaats. Iedereen is tussen 10.00 uur en 13.00 uur welkom om onder het genot van een hapje en drankje een kijkje te komen nemen. Geïnteresseerden mogen hun hond meenemen en dan deelnemen met de hond aan een mini behendigdheidsparcours en/of een hooperparcours. Voor de eerste 100 bezoekers staat er een goody-bag gereed en op het terrein staan diverse kraampjes.