Twee NK titels voor Majorie en Esmee

Tijdens de Nationale Tentoonstelling van de Koninklijke Vereniging Trekpaarden en Haflingers (KVTH) in manege de Peelbergen in het Limburgse Horst hebben de zusjes Majorie en Esmee Busink allebei een Nederlands kampioenschap op hun naam weten te schrijven. Esmee behaalde met haar 13 jarige Haflinger merrie Jael van de Pol de eerste prijs in de Z1 dressuur met 210.5 punt, 62% en werd 2e met de kür op muziek eveneens 62%. Vervolgens kwalificeerde de combinatie zich in de voorrondes ook nog voor de finale van het bestgaande paard, waarbij ze de volgende dag een 4e plek scoorde. Haar 4 jaar oudere zus Majorie behaalde met haar 6 jarige merrie Hiske van de Bekenpieper, eveneens de eerste plaats in de klasse L1 dressuur met een score van 208 punten, goed voor 69%.

Voor Majorie is dit haar 3e Nederlandse kampioenstitel. In 2014 en 2016 behaalde ze met Angelique van Stoevelaar al de landelijke titel in respectievelijk de klasse Z2 en ZZ licht dressuur. Omdat dit paard inmiddels 22 jaar oud is, is Majorie 2 jaar geleden begonnen met de veel jongere Hiske. Ook de door de zusjes Bussink beleerde Haflinger W Boss van de Citadel deed goed mee en behaalde een 2e plek in het bestgaande paard, werd 3e bij het springen en werd kampioen bij de exterieur keuring van de ruinen.