Hofstreek Omroep en Dorpsfeest Markelo

In tegenstelling tot wat er door Hofstreek Tv momenteel wordt gecommuniceerd is het dagelijks bestuur van Dorpsfeest Markelo niet zomaar voorbij gegaan aan Hofstreek Tv. Evenals voorgaande jaren worden tijdens het Dorpsfeest 2018 diverse momenten vastgelegd door Stephan Kuipers van KV Producties uit Goor. “Dit is dit jaar niet anders dan de laatste jaren het geval is. Hofstreek Tv heeft vorig jaar bij ‘t Wapen van Markelo beelden opgenomen van de Markelose optocht en deze op tv uitgezonden. Het staat hun ook dit jaar volledig vrij om dat te doen alleen nemen wij als Dorpsfeest Markelo de beelden niet van hun over. Het klopt inderdaad dat er gisteravond overleg is geweest met Hofstreek Omroep, dat in hoofdzaak ging over Hofstreek radio. De aanwezige bestuursleden van Dorpsfeest Markelo kennen zich totaal niet in de weergave die Hofstreek Tv doet voorkomen naar aanleiding van dit gesprek. We betreuren dan ook de insteek die zij hebben gekozen”, aldus voorzitter Henk Bussink. Vorig jaar liet Hofstreek Tv op het laatste moment weten de optocht toch in beeld te brengen. Dit jaar is er tot gisteravond vanuit Hofstreek Tv geen enkel contact gezocht omtrent het wel dan niet opnemen van de Markelose optocht. 

20130828 hofstreektv01Zoals in het Dorpsfeest magazine 2018 vermeld staat zal Stephan Kuipers samen met John Schuurs en Appolonia Sligman zorgen voor de opname van videobeelden tijdens diverse programma onderdelen van het Dorpsfeest. Evenals voorgaande jaren zullen deze beelden veelal de volgende dag al te bekijken zijn op het Dorpsfeest videokanaal. Maarkelsnieuws kondigt deze videobeelden aan in haar berichtgeving rondom het Dorpsfeest.

Hofstreek Radio zendt evenals voorgaande jaren tijdens het Dorpsfeestweekend uit vanuit een Markelose studio op loopafstand van het feestterrein. Ook dit jaar heeft Profile Markelo aangegeven een deel van zijn winkel beschikbaar te stellen zodat het radioteam hier een tijdelijke radiostudio in kan richten. Vanaf vrijdag 24 augustus zullen de Dorpsfeest radio-uitzendingen dan ook door Hofstreek radio vanuit Markelo worden verzorgd. Hofstreek FM is via de ether te beluisteren op FM 107.60 en op FM 107.00 (Markelo en buitengebied). Op de kabel op FM 104.1.