Droogte laat sporen na

Dronefoto: Gerrit Smit

De droge zomerperiode waarmee we momenteel mee kampen zorgt veelal voor foto’s met gele kleuren wanneer Gerrit Smit zijn drone de lucht in stuurt om luchtfoto’s van ons mooie Markelo te maken. Dan springt de foto van het sportcomplex van Sportclub Markelo ineens wel erg uit de toon. Een bijkomend voordeel van kunstgras zullen we maar zeggen. De tweede hittegolf deze zomer wordt volgens kenners aankomende weken naar de achtergrond verdreven door temperaturen die gemiddeld een stuk lager zullen liggen. Menigeen snakt naar een buitje regen. Inmiddels zijn zelfs de eerste percelen met mais in Markelo door loonwerkers gehakseld wat zo’n twee maanden eerder is dan gebruikelijk. De Snijmaiskern Markelo heeft binnenkort haar jaarlijkse avond waarin zij de hectare prijs voor 100 punten snijmais bekend maken. Dit is dit jaar geen gemakkelijke opgave omdat de kwaliteit van de diverse percelen heel ver uit elkaar liggen en de voorraad voer op verschillende bedrijven snel slinkt.