Donatie voor stichting Haarwensen

Bij de familie Opdam vond vanmiddag een memorabel moment plaats. Tim, al enkele jaren met lang haar besloot om zijn haar te doneren aan de Stichting Haarwensen. Na een telefoontje naar kapster Lisette Janzen werd het haar van Tim in vier prachtige volle vlechten afgeknipt zodat dit kan worden gedoneerd. “Een mooi, nieuw en korte look werd vervolgens aangemeten wat goed past bij het huidige weer maar Tim heeft al aangegeven het haar de komende jaren gewoon weer te laten groeien”, aldus de ouders die erg trots zijn op het geweldige initiatief van hun zoon Tim. 

Stichting Haarwensen gebruikt het haar dat gedoneerd wordt door volwassenen en kinderen om haarwerken van hoge kwaliteit en zonder kosten aan te kunnen bieden aan kinderen die hun haar zijn verloren. Per jaar verliezen zo’n 500 jonge kankerpatiëntjes hun haar door chemotherapie. Daarnaast krijgen tientallen kinderen te maken met haaruitval als gevolg van alopecia (kaalhoofdigheid) of een medische ingreep. Het verliezen van haar heeft vaak een grote impact en met een kaal hoofd kan een kind zich minder zelfverzekerd voelen. Een mooi haarwerk kan ervoor zorgen dat een kind het zelfvertrouwen terugkrijgt en zich niet anders voelt dan leeftijdgenootjes.