Digitaal stemmen tijdens optocht

In veel buurten wordt door de buurtbewoners momenteel elk vrij uurtje benut aan het bouwen van de optochtwagens zodat deze op tijd klaar zijn voor de grote optocht van Dorpsfeest Markelo. Traditioneel op de zondag na het Fruhschoppen in de tent, start om 13.30 uur de optocht die dit jaar het thema Theatertour mee heeft gekregen. Een deskundige jury beoordeeld de wagens maar ook het publiek wordt de kans geboden om hun oordeel te leveren door een stemformulier in te vullen die elk jaar aan het begin van de optocht worden uitgedeeld. Dit jaar kan het publiek óók een digitale stem uitbrengen op hun favoriete wagen. Dat kan alleen op zondag 26 augustus tijdens de optocht. Dit is eenvoudig te doen door eenmalig met een uniek telefoonnummer, een sms te sturen naar 4411 met de tekst MARKELO<spatie>startnummer (voorbeeld MARKELO 3). De startnummers zijn zichtbaar op de wagens en staan ook vermeld in het Dorpsfeestmagazine. “De stemmers zullen geen bericht terug ontvangen en wanneer we meerdere stemmen van hetzelfde telefoonnummer ontvangen wordt de eerste inzending eruit gefilterd. De kosten voor het sms-gebruik zijn voor de stemmer zelf. Verder zijn er geen extra kosten aan het digitale stemmen verbonden”, vertelt Ans van Hinte. 

Naast het digitaal stemmen is ook de Gouden Pluim dit jaar een nieuw item voor de Optochtcommissie. “We springen graag in op datgene wat ons tijdens de evaluatie van de optocht ter oren komt. Het digitaal stemmen stond al even op ons lijstje maar had natuurlijk tijd nodig om dit op een juiste manier ook daadwerkelijk in te kunnen zetten”, aldus Ans.