Nummer 15 krijgt vorm in Grotestraat

Grote posters op de etalageruiten verraadt al langere tijd de komst van een nieuwe invulling van het voormalige pand van Wibel Mode in de Grotestraat in Markelo. In februari van dit jaar kregen André en Agnes Mensink de sleutel van het pand en werd eerst het woongedeelte boven het winkelgedeelte grondig verbouwd. Maar al snel werd dit gevolgd door een interne verbouwing in het winkelgedeelte. “De muren zijn gebleven maar verder is eigenlijk alles opnieuw opgebouwd en hebben we zelfs een oud kozijn weer in het zicht gebracht”, vertelt Agnes enthousiast die haar eigen invulling zal gaan geven aan Nummer 15. Na een 13-jarig dienstverband bij de PAP in Holten op kantoor was het voor Agnes tijd om op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging. Door de combinatie van wonen en werken aan de Grotestraat 15 kan zij rekenen op de steun van haar gezin, maar zal zij hét gezicht worden achter Nummer 15.

Alles op het gebied van koffie, thee en kado zal vanaf volgende week donderdag te vinden zijn in het pand aan de Grotestraat. Maar ook een klein assortiment wijnen, Limburgse bonbons, klein meubelen, vazen, zijde en kaarsen zullen een plekje krijgen in de winkel. Achterin het pand wordt de mogelijkheid geboden om koffie en thee te drinken en bij mooi weer zullen de tuindeuren wijd openstaan. “De openslaande tuindeuren hebben een dubbele functie. Naast het licht dat naar binnen valt, kunnen we onze gasten ook heerlijk laten genieten van een kop koffie of thee op het buitenterras met zelfs een heerlijk lekkernij van de dag”, vertelt Agnes.

Donderdag 9 augustus vanaf 9.00 uur openen de deuren van Nummer 15 en ontvangen alle klanten een lekkere attentie. De openingsdag wordt direct gevolgd door een koopavond waardoor men tot 20.00 uur de tijd krijgt om de nieuwe winkel te bewonderen. Met uitzondering van de zondag en maandag zal Agnes de hele week geopend zijn vanaf 9.00 tot 18.00 uur. Zaterdag sluit de winkel om 17.00 uur en donderdag is de winkel dus tot 20.00 uur geopend. Door deze openingstijden te hanteren sluit Agnes aan bij de ondernemers in de Grotestraat waarmee ze al een goede band heeft opgebouwd. Agnes: “Onze artikelen zullen her en der mogelijk iets overlappen maar we proberen toch onze eigen identiteit in de winkel aan te brengen”.