Zeepkistenrace op Markeloseberg

Met een heuse zeepkist van de Bergweg af komen roetsjen en met een extra bultje zorgen dat er net voor de Grotestraat weer voldoende snelheid gemaakt kan worden, zodat de teams met de zeepkist het pleintje voor De Kroon kunnen halen. Dat is wat er op zaterdag 15 september vanaf 15.00 uur zal gaan gebeuren als het aan de De Kroon en de PJGO ligt. Samen organiseren zij het eerste Twentse Kampioenschap zeepkistenrace in Markelo. De Zeepkistenrace zal worden gevolgd door het ‘Laat je niet kisten festival’ dat plaats zal vinden op het Kaasplein in Markelo. “De eerste opgave van teams maar ook enkele duo’s hebben we inmiddels binnen. Opgeven is mogelijk door een formulier in te vullen op de website van de PJGO

Het parcours zal starten op de Bergweg met uitzicht over Markelo. Als het aan de organisatie ligt wordt het een lust voor het oog om ook als publiek te komen genieten van de aanblik van de meest bijzondere zeepkisten, die vol snelheid naar beneden zullen glijden over de Bergweg richting het centrum. “De zeepkisten moeten wel aan een aantal voorwaarden voldoen met het oog op de veiligheid natuurlijk maar  dat geeft voldoende mogelijkheden om waanzinnige kisten te gaan bouwen”, vertelt Robert Volkers.