ZomerOndernemer Amber Kistemaker

De Markelose Amber Kistemaker is geselecteerd om deze zomer deel te nemen aan het project ZomerOndernemer Twente 2018. Begin dit jaar startte Amber met het maken en verkopen van kinderjurkjes. Helemaal een vreemde keuze is dat natuurlijk niet als de liefde voor stoffen je min of meer al van jongs af aan met de paplepel is ingegoten. Mede geïnspireerd door het ondernemerschap van haar moeder en de enthousiaste reacties die ze kreeg op haar Facebookpagina besloot Amber om haar zomervakantie dit jaar heel anders in te gaan vullen en meldde zich aan voor het project ZomerOndernemer Twente 2018. Een bijzonder project voor jonge ondernemers tussen de 15 en 23 jaar die jongeren in 6 weken tijd  leert hoe je een echte ondernemer kunt worden en je eigen bedrijf kunt starten. Een compleet programma waarin alle inn’s en out’s aan bod komen op het gebied van ondernemen.

Naast een flink aantal vaste programmaonderdelen mag Amber in deze 6 weken ook rekenen op individuele steun waardoor zij haar plannen voor het uitbreiden van haar bedrijf Ambishion heel concreet kan maken. Wil haar bedrijf kans van slagen hebben dan zal zij zich moeten onderscheiden en daarvan lijkt de Markelose zich dan ook terdege bewust. De jurkjes moeten uniek zijn waardoor Amber maar een beperkt aantal met dezelfde print ontwerpt en maakt. Naast kinderjurkjes maakt zij nu ook damesjurkjes en moeder-dochter jurkjes. Aankomend weekend is Amber te vinden op de Heerlijcke Markt in Diepenheim waar zij vol trots haar collectie zal aanbieden. “Een eigen verkooppunt heb ik nog niet. Op dit moment verkoop ik vooral via Facebook en Instagram. Mensen kunnen via deze weg eventueel ook een afspraak maken om een keer langs te komen om de jurkjes te bekijken en te passen”, vertelt Amber enthousiast.