Rolstoelvierdaagse afgelast

De Twentse Rolstoelvierdaagse die deze week onder meer in delen van Markelo zou worden verreden is afgelast. Dat heeft de organisatie zojuist bekend gemaakt. Het bestuur van de Stichting Twentse Sportbelangen vond het gezien de weersomstandigheden in combinatie met de grote inspanning die geleverd moet worden door minder valide mensen niet verantwoord de 31e editie van het evenement door te laten gaan. Het inkorten van het parcours of aanpassen van de starttijden bleken geen opties. Het criterium in het centrum van Delden gaat vanavond wel door. De Aankoppelbikes vertrekken bij de start/finish bij het Ressingplein in Delden rond 19.15 uur voor 8 ronden van 1250 meter. De handbikes, zij rijden een wedstrijd die meetelt voor het landelijk klassement, gaat over 17 ronden en begint om 20.00 uur. Op het Resingplein vindt om 21.30 uur de prijsuitreiking plaats.