onsProat: Graag gedaan

De kogel is door de kerk. Er komt een Truck Run Hof van Twente en wel op zaterdag 6 oktober. Ik heb zoveel fantastische reacties gehad op mijn vorige column van heel veel enthousiaste mensen, SUPER! De voorbereidingen zijn inmiddels begonnen, een website is gemaakt en ook een Facebookpagina is bijna klaar. Mensen die aangeboden hebben mee te willen werken worden binnenkort benaderd. Aanmelden voor chauffeurs, bijrijders en overige hulp kan door een mail te sturen. Maar net als zo vaak met dingen die georganiseerd gaan worden zijn er kosten aan verbonden. Hiervoor zijn we dan ook nog op zoek naar mensen of bedrijven die geld willen doneren om deze gasten een onvergetelijke dag te laten beleven. Dit kan op rekeningnummer NL83RBRB0706623460 te name van Truck Run Hof van Twente. Het hele programma en de opzet moeten nog in een vorm gegoten worden, ook wordt er nog wat georganiseerd na afloop van de tocht, misschien nog wel met een bekende artiest. We houden u op de hoogte.

In de Kösterskoele speelt nu het openluchtspel genaamd “t Kan raar loop`n”. Het weer is prachtig, niet voor de boeren maar wel voor het openluchttheater. Het is een waar genot om de mensen te vermaken met een komisch stuk en daarbij tot laat in de avond heerlijke temperaturen. Afgelopen woensdag was de schrijver van het originele stuk aanwezig, Gerrit Voskes. Maar zoals u wel weet wordt ieder stuk door Jan Henk Berendsen herschreven naar de mogelijkheden van de Kösterskoele. Daarna wordt er door de regisseurs en spelers nog het een en ander aan toegevoegd. De beste man kende zijn eigen geschreven stuk niet eens meer, zoveel was er veranderd. ‘De Stoofpeertjes’ waren voor hem het enige herkenbare. Volgend jaar zou ik als schrijver alleen Jan Henk noemen in het programmaboekje, je doet er immers de eigenlijke schrijver bijna geen plezier mee terwijl hij zijn eigen stuk niet meer herkent. 

Zoals velen van jullie zijn ook wij naar de Zwarte Cross geweest en wel op vrijdag. Kameraden van onze oudste dochter met hun ouders. Wat hebben we een mooie dag gehad, ondanks het feit dat we niet compleet waren. Van een van de vrienden is vorig jaar de vader overleden en dan is de titel “Er is leven voor de dood” wel even slikken. Ondanks de soms confronterende optredens heeft deze lieve weduwe een hele leuke dag beleefd op uitnodiging van ons. We hadden die kaartjes als cadeau gegeven bij het bewonderen van haar nieuwe woning. Deze had ze gekocht omdat haar boerderij in zijn geheel verkocht was, haar man, de boer was op veel te jonge leeftijd overleden en zij zag zich alleen geen kans om het mooie bedrijf voort te zetten. Heel triest hoe het allemaal kan lopen in het leven. We kregen afgelopen week een bedankkaart van haar en de tekst wil ik u niet onthouden: Truus en Willian, nogmaals bedankt voor het dagje uit, het heeft mij heel goed gedaan, ik kan alles kopen wat ik wil, maar wat ik wil is niet te koop, maar dat jullie mij mee vragen is super lief. Gr, xxxxx. Tja, hier word ik stil van, ik weet ook even niet meer wat ik typen moet.

Mensen geniet van het leven en help elkaar. Kleine moeite, groot plezier!

Fijne zondag

Willian