EK-zilver voor mixteam met Hilde Jager

20140525 hildejager

Hilde Jager heeft in het Russische Jekaterinnenburg met het Nederlands mixteam een zilveren medaille veroverd op de Europese Kampioenschappen. In de finale waren de Duitse tegenstanders met 2-4 te sterk. De eerste twee wedstrijden gingen verloren, Hilde kwam uit in de klasse -70 kg en bracht de stand terug naar 1-2. Ook Natascha Ausma, die uitkwam in de klasse +70 kg wist haar wedstrijd te winnen. De andere Nederlanders moesten hun meerdere erkennen in de Duitsers. Het mixteam evenement zal tijdens de Olympische Spelen in Tokio in 2020 een nieuw onderdeel zijn.

De finale werd bereikt nadat het team in de eerste serie tegen Azerbaijan, de kwartfinale tegen Roemenië en de halve finale tegen Frankrijk wist te winnen. Hilde wist al haar wedstrijden te winnen.