Team 1979 wint finale MBC

Met een overwinning van 8-7 heeft Team 1979 de finale van de Markelose Biljart Competitie bij Café De Haverkamp op haar naam geschreven. Onder grote belangstelling werden de laatste finalepartijen op het groene laken van De Haverkamp gespeeld. In de finale stonden de teams van het Kuuknhok 1 en Team 1979-1. en bestond uit 3 wedstrijden. De eerste wedstrijd ging tussen André Welmer en Freddy Vogel. Freddy won de partij, mede door een serie van 11 en een van 15 met 4 – 3. Martijn van der Sluis en Erik Veltkamp speelden vervolgens de 2e partij. In het begin waren de heren aan elkaar gewaagd , maar door een zeer sterke eindsprint won Martijn de wedstrijd met 4 – 1. Door deze uitslag stond de tussenstand op 8 – 4 in het voordeel van het Kuuknhok, en hadden ze de fel begeerde titel voor het grijpen. De laatste wedstrijd ging tussen Henk Krijgsman en Tim Welmer. Laatst genoemde had aan 1 wedstrijdpunt genoeg om zijn team kampioen te maken. Henk Krijgsman dacht daar echter heel anders over, en schoot als een komeet uit de startblokken. Een serie van 10 en eentje van 8 zorgde ervoor dat na 18 beurten de wedstrijd was afgelopen en een 4 – 0 zege voor Team 1979 – 1. De eindstand werd hierdoor 8 – 8 waarbij de spelers nog een keer tegen elkaar biljarten moesten en de helft van de caramboles maken. De eerste wedstrijd ging weer tussen Freddy Vogel en André Welmer. Deze keer was het André die met de overwinning aan de haal ging en Freddy met 4 – 2 versloeg. De 2e partij ging weer tussen Martijn van der Sluis en Erik Veltkamp. Erik speelde een zeer sterke partij en won met 4 -1 nadat hij eerst met dezelfde cijfers verloren had. Na 2 wedstrijden was het 8 – 3 voor Team 1979 – 1 en dat betekende dat ze niet meer in te halen waren door het Kuuknhok 1. De laatste wedstrijd tussen Henk Krijgsman en Tim Welmer werd ditmaal door Tim gewonnen met 4 – 0 die alle schroom van zich af had geworpen nadat hij eerder kansloos met 4 – 0 verloor. Met een overwinning van 8 – 7 mag Team 1979 – 1 zich dit jaar  MBC kampioen noemen.

“Als organisatie kijken we terug op een prima verlopen toernooi en natuurlijk hopen we ook volgend jaar op evenveel teams als dit jaar. We zullen dit via Maarkelsnieuws gaan communiceren waarna teams zich zoals gebruikelijk kunnen opgeven bij een van de Markelose horecagelegenheden”, aldus Freek Regterschot namens de organisatie van de MBC.