onsProat: Ontmaagding!

Mooie Maarkelsen,

Op het moment dat jullie dit lezen ben ik waarschijnlijk nog aan het bijkomen. En wel van een feestje in de Achterhoek. Ik wilde er al heel erg lang een keer naar toe, maar omdat we meestal al op vakantie waren is het er dus nooit van gekomen. Maar gisteren was dus eindelijk die langverwachte dag daar. Het was een week met een kriebelend onderbuikgevoel. Whoowwww wat spannend! En daar was tie dan eindelijk…. zaterdag…de Zwarte Cross! De eerste keer!! Lieve mensen, het was een ontmaagding om nooit te vergeten! En het mooiste was….het deed geen pijn. Het was alleen maar geweldig en fantastisch met debiel veel indrukken. Met als hoogtepunt Tante Rikie natuurlijk. Het was vele malen leuker dan die andere eerste keer heel veel jaar geleden. En nu kreeg ik er ook nog een biertje en mooi weer bij.

Gisteren was dus eigenlijk een aftrap van de zomervakantie. Een beetje in de wereld komen van 3 weken niets doen. Dit jaar gaat onze reis in 2 etappes naar de Côte d’ Azur. In Cannes (de plaats van het filmfestival) aan het strand hebben we zo’n ingerichte hut gehuurd. En van daaruit gaan we een beetje flaneren in mondaine badplaatsen. Monaco, Saint Tropez enzo. Beetje kijken naar jachten die ik in 25 levens nog niet betalen kan. Maar niets is leuker dan je daar aan te vergapen. Mooie strandjes ontdekken. En ons kind wil het voetbalstadion van Nice zien. En ik eigenlijk ook wel. Dus Angela, bij deze ben je op de hoogte van dit uitstapje.

Ook zullen er deze zomer weer heel wat toeristen naar Markelo komen om hun vakantie door te brengen. Op één van die gave campings die we hebben. En ook zullen die mensen graag een beetje willen flaneren langs winkels en terrasjes. En nee, dit keer geen bekritisering richting Aleppo. Ik ga er nu vanuit dat het goed gaat komen daar. Of het nu een proeftuin wordt of een speeltoestel van Yalp. En ik ben heel benieuwd hoe de wandbeplating eruit komt te zien. In ieder geval goed dat GCM Constructie & Montage dit gaat doen. Strak werk verzekerd! Want als je vanuit Holten Markelo binnenkomt ziet het er best gaaf uit. Voskamp en Eschpla in hun elegante pand. Marloes Haarzaak is prachtig geworden. Mirjam, Ben van Erp en Prins zijn niet weg te denken. Bloembinderij De Postkamer heeft een gezellige uitstraling en hoe stoer is het dat Andre van de Mösker in het oude pand van Wibel zijn intrek neemt. En wat ik tot nu toe zie gaat dat ook best hip worden. Ben alleen wel benieuwd wat het nu precies gaat worden. Wordt het ook iets waar mannen wat te zoeken hebben of wordt het een winkel waar mijn vrouw haar geld gaat uitgeven? Of toeristen? Maar mooi dat het weer wordt ingevuld. Want niets is zo lelijk als leegstand. Positief voor ons dorp en hulde aan Andre en Agnes Mensink die de handschoen wederom oppakken om zich aan dit avontuur te wagen. Ik wens jullie alle succes van de wereld toe.

Maar weet je waar ik een beetje bang voor ben? Dat die vakantiegangers ook gaan flaneren in andere plaatsen. En daar dan dus ook hun geld uitgeven. Bijvoorbeeld in Holten. En ik wil Markelo niet tekort doen, maar als je in Holten hebt geflaneerd wil je toch niet meer terug? Wees eerlijk mensen, wat heeft Holten een fantastisch centrum gekregen zeg. Toch? Invloed van Rijssen kan dus best positief uitpakken zeg maar. De Smidsbelt ziet er prachtig uit met haar terrassen. Als dat vol met mensen zit op een mooie zomeravond waan je je echt op vakantie. Zo verging het mij tenminste wel.

Het zou prachtig zijn als Markelo daar in de toekomst ook aan kan voldoen. Dat toeristen zich echt weer vakantieganger voelen ín en dóór een tof centrum. We zijn hard op weg want de straatnamen zijn al toegekend. Hopelijk is het volgend zomer al zover. We bekijken het dit keer gewoon lekker positief.

Ik hoop dat jullie allemaal een hele fijne en mooie zomervakantie hebben. Ver weg of gewoon in Markelo. Dan mijmer ik vandaag nog even na over die fijne ontmaagding van gisteren! Mét biertje én mooi weer.

Niek