Zonnepanelen op De Kaasfabriek

Indien het dak van De Kaasfabriek Markelo het toelaat zal het dak van het gebouw in bruikleen worden gegeven aan de Energiecoöperatie Hof van Twente. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders besloten. De coöperatie wil op het dak 190 zonnepanelen plaatsen. Om dit mogelijk te maken stelt de gemeente Hof van Twente als eigenaar van het gebouw het dak van De Kaasfabriek beschikbaar. Aan de coöperatie zal door de gemeente een recht van opstal worden verleend. Het is op dit moment nog niet bekend wanneer de zonnepanelen kunnen worden geplaatst. De werkzaamheden aan De Kaasfabriek zouden volgens Gerard ter Hofte, een van de coördinatoren van de realisatie van het project, voor de komende bouwvak zijn afgerond. GCM Contructie & Montage gaf ons deze week te kennen medio volgende week met de plaatsing van de wandbeplating te kunnen beginnen.