Verdacht voertuig buiten gebruik gesteld

Een aantal bewoners van De Esch heeft maandagmiddag melding gemaakt van een donkere Volvo die werd gesignaleerd in de omgeving. De politie wist het voertuig te traceren en na controle bleek het onderbuikgevoel van de bewoners van de Esch te kloppen. Een van de inzittenden bleek namelijk nog een aantal openstaande boetes te hebben waarop het voertuig buiten gebruik is gesteld. “Dit is geheel te danken aan de oplettendheid van de melders. Het is altijd goed om uw buurt goed in de gaten te houden maar met de komende vakantieperiode voor de deur is het verstandig om extra alert te zijn en bij verdachte situaties direct 112 te bellen”, vertelt wijkagent Lisette Zwerink. 

Wanneer de vakantieperiode aanbreekt, breekt gelijkertijd ook een toptijd aan voor inbrekers. Zij hebben namelijk geen vakantie, zorg dus dat u uw woning veilig achterlaat. Het is vaak eenvoudig de woningen er uit te pikken waarvan de bewoners langere tijd weg zijn; uitpuilende brievenbussen, gesloten gordijnen, geen licht aan. Het huis een bewoonde indruk geven is dus het advies.