Gouden jubileum voor Manege Snorrewind

Manege Snorrewind viert op zaterdag 14 juli haar gouden jubileum. Het 50-jarig bestaan van het bedrijf dat naast een manege ook een groepsaccommodatie heeft zal zaterdagmiddag met genodigden het glas heffen op deze bijzondere mijlpaal. ‘s Avonds willen zij graag feest vieren met alle ruiters en relaties, die in deze vijftig jaar hun hippisch hart bij Snorrewind hebben gehad of nog hebben. Zij zijn dan ook van harte welkom tussen 19.00 en 20.00 uur, waarna het avondprogramma zal beginnen aan de Borkeldweg 1 in Markelo. Drie generaties werken inmiddels mee op het bedrijf dat op 14 juli 1968 door Johan Bronsvoort werd gestart. Als ruiter en instructeur startte Johan Bronsvoort op zijn gemengde boerenbedrijf met het geven van paardrijlessen en aanbieden van pensionstalling op kleine schaal. In 1975 werd de bouw van de eerste rijhal een feit, een van de eerste in de streek. Daarna is het agrarische deel van erve Snorrewind steeds meer naar de achtergrond verdwenen en neemt het hippische deel inmiddels het gehele bedrijf in beslag.

Sinds 1996 hebben Rikus en Erna Bronsvoort het bedrijf overgenomen, maar Johan en Willy helpen nog altijd actief mee. Door de jaren heen is het bedrijf uitgebouwd met vele extra stallen, drie indoor hallen, zijn er buiten twee grote rijbanen en heeft de manege een eigen crossterrein. Ook werd een groepsaccommodatie gerealiseerd. Het boerenerf waar de manege nu gebouwd is, werd vroeger al Snorrewind genoemd. Het verhaal ging, dat door de snorrende wind door de schuren op het erf, deze plek al halverwege vorige eeuw de naam Snorrewind kreeg.