Droogte

Over de droogte momenteel in ons land wordt verschillend geschreven en gedacht. Uit sommige berichten zou men haast kunnen opmaken dat dit de ergste droogte is sinds eeuwen. Zo erg is het ook weer niet. Dat instanties deze droogte (brandgevaar) en de watervoorraad goed in de gaten houden, is een juiste zaak. De landelijke commissie waterverdeling houd dit in de gaten en vind de huidige droogte nog geen reden voor alarm. De droogte van dit jaar is wel een van de ergste droogtes van de afgelopen 15 jaar. 1976 was ook een erg droog jaar. Ook toen maakten instanties zich zorgen. Deze ging echter wel meer in de richting van brandgevaar. In juli van dat jaar werden er brandwachten ingesteld die vanaf de silo van de coöperatie. Hierboven en onder enkele krantenkoppen uit de Gelderse-Overijsselse Courant (GOC) en Tubantia van juli 1976.