Finalisten MBC Markelo

Foto 2017: Organisatie en 1 en 2e plaats

De finalisten van de Markelose Biljart Competitie zijn bekend. Afgelopen week werd op het groene laken van Café Vennebekken gestreden om een plek in de grote finale. Woensdagavond was het de beurt aan de teams van De Kroon 1 , Team 1979 – 1 en de Zaterdagmiddagploeg 1 om te bepalen wie er in de finale uit mag komen. Na het spelen van in totaal 9 wedstrijden werden de punten bij elkaar opgeteld. De overwinning ging met een totaal van 18 punten naar Team 1979 – 1. De Kroon 1 en de Zaterdagmiddagploeg 1 eindigden met een totaal aantal punten van 14 op een gedeelde 2e plaats. De hoogste serie van de avond; 9 caramboles werd gemaakt door Cor Driezes van De Kroon 1. Donderdagavond volgde de 2e halve finale, deze werd ook bij de Vennebekken gespeeld en ging tussen de teams van De Bierpomp 1, en De Haverkamp 2 en Het Kuuknhok 1. Na een aantal spannende wedstrijden ging de overwinning naar Het Kuuknhok 1 met 18 punten. De 2e plaats was voor De Haverkamp 2 met 1 punt minder, namelijk 17. De Bierpomp 1 werd op gepaste afstand 3e met 14 punten. Jos Nijland maakte de hoogste serie, hij maakte in 1 beurt maar liefst 25 caramboles.

Op vrijdag 13 Juli wordt de grote finale bij Café De Haverkamp gespeeld vanaf 20.00 uur, waarbij de teams van Het Kuuknhok 1 en Team 1979 – 1 het tegen elkaar zullen opnemen. Voor de leden van de MBC is de avond geheel gratis, niet leden betalen 15 euro bij de ingang van De Haverkamp. “Kom op tijd om dit biljartspektakel mee te maken”, aldus de organisatie.