Vraagtekens bij uitspreken voorkeur

Door het presenteren van de plannen Proeftuin Markelo van Bas Morsink en het project Yalp speeltoestellen op Maarkelsnieuws, als mogelijke invulling voor de ruimte waar momenteel de pekelbaden van Kaasfabriek Markelo zijn gesitueerd, is de discussie geopend. Gemeente en Stichting Kaasfabriek Markelo hebben na plaatsing van de berichten hun voorkeur uitgesproken voor het plan met de Yalp speeltoestellen en gaan de haalbaarheid van het plan bekijken. Initiatiefnemer Bas Morsink reageert verbaasd op dit besluit en vindt het opvallend dat zowel de gemeente als ook de Stichting Kaasfabriek Markelo een keuze lijken te willen maken. “Er is genoeg ruimte en zeker behoefte aan zoveel mogelijk initiatieven in en rondom de Kaasfabriek. Dus waarom kiezen, als er ruimte genoeg is voor beide initiatieven? Een speelveldje is waarschijnlijk op diverse plekken te realiseren op het plein, waarmee tevens het parkeren op en rijden over het plein ingeperkt kan worden”, geeft Bas Morsink aan.

Niet alleen Bas denkt dat de mogelijkheid aanwezig is om beide plannen te ontwikkelen op het plein. Ook Gerard ter Hofte en Iljitsj IJsebrands van Plan Mooi Markelo denken dat er te snel naar één plan wordt gewezen en krijgen bijval van ondermeer een aantal bestuursleden binnen de Stichting Kaasfabriek Markelo wordt ons duidelijk uit een aantal gesprekken. Bas Morsink: “Graag zou ik het plan van de proeftuin Markelo presenteren, bij voorkeur samen met de initiatiefnemers van de speelplekken. Zodat we in Markelo met elkaar samen kunnen werken aan een nog mooier dorp. En aan een dynamische Kaasfabriek en Kaasplein. De locatie kan een boost gebruiken, en ik denk dat wij hier samen voor kunnen zorgen.”