Markelo’s podium wielerronde

Met de Dikke Banden Race startte de Stichting Wielersport Markelo aan het eind van de middag het wielerspektakel in het centrum van Markelo. Nadat de Elite Dames en de Recreantenkoers waren verreden was het de beurt aan de Elite Heren die na 64 rondes zorgde voor een winnaar. De Recreantenkoers liet een Maarkels tafereel zien die ook drie Markelose podiumplekken opleverden. Rudi Jansen (1), Hilco Vedders (2) en Mark Stokreef (3) reden lang aan kop en konden zich tijdens de koers goed handhaven. Mieke Prins was de sterkste recreant bij de vrouwen. Na de uitreiking van de prijzen werd bekendgemaakt dat de Regiobank zich als hoofdsponsor voor de komende vijf jaar heeft verbonden aan de Stichting Wielersport Markelo.

De Ronde van Markelo was de eerste wedstrijd om de VIRO Criterium Cup Twente. Bij de vrouwenkoers wist Annet Pit de overwinning te pakken en werd daarmee de leider in de cup net voor Nadia Stappenbelt en Floor Weerink. Bij de heren ging de winst naar Yannick Vrielink uit Zutphen die voor Jelle Wolsink uit Hengelo en Joren Bloem uit Brummen over de finish kwam. De prijzen werden uitgereikt door rondemiss Anke Beverdam. In Markelo wordt de wielerronde traditioneel afgesloten met Wielerpop, dit jaar wederom op het Kerkplein.

Uitslag winnaars van de Decathlon Dikke Banden Race:
categorie I (geboren 2010-2011):
Raider Jagt
Wolf Raterink
Jesper Steen
Rinze Elbrink
Ezra ter Harmsel
Roos Gennissen
categorie II (geboren 2008-2009):
Bram Wentink
Wies Vincent
Naomi Rechterschot
Tirza Steen
categorie III (geboren 2006-2007)
Jens Vincent
Christiaan Tjoink
Genoemde deelnemers kunnen een uitnodiging verwachten van: dikkebandenrace.nl om deel te nemen aan de landelijke finale op 13 oktober as bij Decathlon in Best.