Tracébesluit verbreding A1 vastgesteld

Als het aan Rijkswaterstaat ligt wordt de A1 bij Markelo komende jaren verbreed naar 2 x 3 rijstroken. Het is onderdeel van een project waar de A1 tussen Apeldoorn en Azelo in fases zal worden verbreed. Het deel van de A1 bij Markelo valt onder de eerste fase waarbij de A1 tussen Deventer Oost en Rijssen zal worden verbreed naar 2 x 3 rijstroken en de A1 tussen Deventer en Twello naar 2 x 4 rijstroken. Rijkswaterstaat wil graag dit jaar nog starten met de werkzaamheden van deze fase, die in 2020 zouden moeten zijn afgerond. Bij de afslag Markelo zullen twee nieuwe rotondes de doorstroming moeten bevorderen.

De tweede fase van het project dat zou moeten uitgevoerd tussen 2024 en 2028 is de verbreden van de A1 tussen Apeldoorn en Twello naar 2 x 4 rijstroken en de A1 tussen Deventer en Deventer Oost en tussen Rijssen en Azelo naar 2 x 3 rijstroken. De stukken behorende bij het besluit voor de verbreding van de A1 liggen sinds afgelopen week tot en met 8 augustus digitaal, maar ook op het gemeentehuis van Hof van Twente, ter inzage. Dat is ook de uiterste datum om beroep in te stellen bij de Raad van State.