Plastic recyclen op het Kaasplein

Met een grote groep kinderen werd vanmiddag het startschot gegeven voor ‘Hof van Plastic’ on Tour. De Lions Goor/Markelo/Diepenheim organiseert deze zwerfafvalactie in nauwe samenwerking met Hofkracht en Hof van Plastic. “We willen vooral laten zien dat het betrekkelijk makkelijk is om van gebruikt plastic nieuwe dingen te maken”, vertelt Gerard ter Hofte. Gerard heeft deze middag, als winnaar van de Duurzaamheidsprijs 2018 ‘Hof van Plastic’, een aantal machines ter beschikking gesteld waarmee het door de kinderen ingezamelde plastic afval met verschillende technieken wordt omgevormd tot een nieuw product.

“We hebben eerst plastic afval gezocht naast de straat in het gras en hebben dat net allemaal schoon gespoeld. Daarna werd het door de machine in hele kleine stukjes gemaakt en die stukjes gingen in een andere machine die hier een draad van maakte”, vertelt een van de kinderen enthousiast. Het is de bedoeling dat deze zwerfafvalactie op meerdere kernen uitgevoerd zal gaan worden.