Gouden Pluim; extra prijs optocht Dorpsfeest

Elk jaar is er wel een specifiek onderdeel of bijvoorbeeld een bijzondere loopgroep die tijdens de optocht van Dorpsfeest Markelo, zeker de aandacht van de jury heeft maar niet in de prijzen valt.  Om deze reden heeft de Optochtcommissie besloten om het mogelijk te maken voor de jury om een extra prijs uit te reiken; de Gouden Pluim. Een prijs voor een bijzonder, creatief of origineel onderdeel van de wagen. Alleen de wagens die buiten de top 3 vallen, kunnen in aanmerking komen voor deze bijzondere prijs. “Het is ook geen vast gegeven dat de prijs wordt uitgereikt want de jury moet wel écht ergens diep van onder de indruk zijn geraakt voordat zij besluiten tot het uitreiken van de Gouden Pluim ter waarde van 75 euro, want juist dat maakt het winnen van deze prijs extra speciaal”, geeft Ans van Hinte namens de Optochtcommissie aan.