Markeloërs bedwingen Stelvio in Italië

Markelose fietsers hebben deze week de reusachtige Stelvio in Noord Italië bedwongen. Speciaal voor dit evenement is de naam van deze Markelose fietsgroep omgedoopt tot Stelvio Groep. Voor wie de Stelvio niets zegt; Alpe d’Huez verbleekt bij de lengte van deze klim waardoor de berg onder fietsliefhebbers als befaamd en berucht wordt aangemerkt. Maar liefst 24,5 kilometer klimmen en 48 haarspeldbochten moeten worden overwonnen om de top te bereiken op 2.760 meter hoogte. De omstandigheden waren perfect met een strak blauwe lucht, waardoor het naast afzien ook volop genieten was van de geweldige omgeving voor de fietsgroep. Ruim binnen twee uur klimmen kwam Wilko Hesselink als eerste boven. Ook de anderen wisten allen de top te bereiken. De Stokkumse Schutterskoningin Jolanda Rommens liet zien ook over andere kwaliteiten te beschikken dan het vogelschieten. Verder werd de Stelvio bedwongen door Irma Onland, Gerda Nijhuis, Jan Blokzijl, Robert Woestenenk, Jan Henk Morsink, Arjan Ruiterkamp, Alexander Voskamp, Jos Nijhuis en Alfons Ganzevles. Natuurlijk ontbrak de Dorpsfeestvlag niet in de bagage van de fietsers. Peter Nijhuis begeleidde de groep met de bus en wist prachtige beelden vast te leggen. Volgende week gaat een andere groep uit Markelo de berg beklimmen maar dan van de zuidkant.