ZPC de Hof derde op Special Olympics

Dit weekend worden op 14 locaties in de Achterhoek wedstrijden gehouden in het kader van de Special Olympics Nationale Spelen 2018. Ruim 2.000 sporters met een verstandelijke beperking doen mee aan 21 verschillende takken van sport. Onder hen ook een aantal sporters van ZPC de Hof. Vandaag – tijdens de eerste sportdag – wist de estafetteploeg van ZPC de Hof een derde plek te behalen op de 4 x 25 meter estafette in het zwembad in Doetinchem. Na het behalen van deze unieke prestatie mocht de ploeg uitrusten in het zwembad / bubbelbad op het Olympisch dorp, vanavond was er een feestavond met dweilorkest Ut Natte Mondstuk. Morgen staan de individuele afstanden op het programma.

Evenals bij de Olympische Spelen was er ook bij deze spelen een openingsceremonie. Dit werd gisteren gehouden in stadion de Vijverberg van De Graafschap waarbij onder meer Gerard Joling een optreden verzorgde. In het Special Olympics Dorp brandt drie dagen lang de Special Olympics vlam.