Salut helpt in Markelo met brieven

Vanaf maandag 18 juni kan men in de bibliotheek in Markelo terecht voor hulp bij het lezen, begrijpen en schrijven van brieven en andere teksten. Deze ‘Brievenhulp’ wordt aangeboden door welzijnsorganisatie Salut die deze hulp nu alleen vanuit het gemeentehuis in Goor aanbiedt. Vanaf 18 juni komen daar de bibliotheken in Markelo en Delden bij. Ook voor advies bij het invullen van formulier en hulp bij zaken die digitaal geregeld moeten worden kan men vanaf die dag elke maandagochtend tussen 10 en 12 uur terecht bij de Markelose bibliotheek. Brievenhulp in Markelo zal maandag 18 juni om 10.45 uur worden geopend door wethouder Pieter van Zwanenburg.

Mensen worden in de bibliotheek geholpen door twee geschoolde vrijwilligers met specifieke kennis op het gebied van boekhouding, administratie, schulden en financiën. Brievenhulp maakt verder gebruik van de kennis en expertise van het NIBUD.