Nieuwe uitvaartleidster voor De Laatste Eer

Begrafenisvereniging De Laatste Eer heeft in Pauline Schreurs een opvolgster gevonden voor uitvaartleider Henk Kloots. De vereniging was al even op zoek naar een opvolger voor Henk Kloots, die vorig jaar aankondigde binnenkort te willen stoppen. Voor Pauline Schreurs, woonachtig in Markelo aan de Stokkumerbroekweg was het tijd om een nieuwe uitdaging aan te gaan. “Nadat ik 8 jaar in het bankwezen had gewerkt, kozen we ervoor dat ik een aantal jaren thuis bij de kinderen zou blijven. Nu ze de basisschoolleeftijd hebben bereikt is voor mij de tijd aangebroken om weer aan het werk te gaan”, vertelt Pauline. De afgelopen jaren werd zij zelf in haar naaste omgeving geconfronteerd met een aantal uitvaarten waarbij ze geboeid raakte door de rol van de uitvaartleider. “Deze belangstelling voor dit beroep groeide, zeker na de keren dat ik met Henk Kloots mocht meekijken. Momenteel ben ik in opleiding tot uitvaartleider om op den duur Henk Kloots te mogen opvolgen bij De Laatste Eer Markelo. Samen met de familie een passend afscheid voor de overledene proberen te realiseren, zal voor mij de uitdaging van dit beroep zijn”, geeft Pauline aan.  

Henk Kloots is erg blij dat hij wordt opgevolgd door Pauline: “Met de komst van Pauline als uitvaartleidster houdt begrafenisvereniging De Laatste Eer een Markelo’s gezicht en daarnaast ook nog eens jong en spontaan. En hoewel ik heb aangegeven dat ik graag per 1 december van dit jaar zou willen stoppen kan Pauline natuurlijk altijd een beroep op mij blijven doen”. Henk zal de komende maanden dan ook gebruiken om zoveel mogelijk kennis te delen met Pauline.