4e Hof van Twente Triathlon

Markelo maakt zich op voor de 4e Univé Oost Hof van Twente Triathlon die morgen wordt gehouden. Enkele vrijwilligers zijn vandaag al begonnen met de opbouw. Morgen om 09.30 uur zal het startsein worden gegeven en is het eerst de beurt aan de jeugd (8+ en 10+) en om 09.45 uur start de jeugd van 12+ en 14+. Vanaf 10.15 begint de eerste van 10 series (volwassenen) en als laatste zijn de bedrijven en trio’s aan de beurt, die zullen starten om 13.35 uur. Op de website is de startlijst met de namen van alle deelnemers te vinden.

De triatleten beginnen met 20 banen zwemmen in het buitenbad, daarna stappen ze op de fiets voor 2 ronden van 9,5 kilometer en als laatste nog 4,9 kilometer hardlopen met de finish in de Kösterskoele. Voor toeschouwers is het overal langs het zwembad en langs het fiets- en loopparcours mogelijk om de deelnemers aan te moedigen. Het wordt morgen erg warm, dus voor de sporters zal het extra zwaar zijn.