Maarkelsnieuws en persoonsgegevens

Ook Stichting Maarkelsnieuws ontkomt niet aan de nieuwe Europese privacyregels die met ingang van gisteren van kracht zijn geworden. De afgelopen week hebben we als redactie meerdere vragen gehad hoe we omgaan met het gebruik van bijvoorbeeld foto’s of de verwijdering van gegevens. De nieuwe privacyregels geven voor onze redactie geen aanleiding om daar op een andere manier mee om te gaan dan we altijd al deden. Dit kan omdat bepaalde privacyregels niet van toepassing als de persoonsgegevens, waaronder foto’s, worden gebruikt voor journalistieke doeleinden. Dus onze fotojournalisten blijven gewoon nieuwsfoto’s maken en je kunt gewoon je nieuwsfoto’s in blijven sturen naar redactie@maarkelsnieuws.nl.

Net als andere bedrijven hebben is ook Stichting Maarkelsnieuws verplicht een privacyverklaring op haar website te plaatsen. De privacyverklaring van Stichting Maarkelsnieuw kun je lezen op de pagina over privacy.