Voetbaltoernooi Markelose basisscholen

Op de sportvelden van Sportclub Markelo aan de Endemansdijk werd vandaag het tweejaarlijks terugkerende voetbaltoernooi voor de Markelose basisscholen georganiseerd. De organisatie die in handen lag van de sportcommissie trof het dit jaar enorm met de weersomstandigheden. Onder een stralende zon mochten zij de jonge voetballers welkom heten. De commissieleden van de sportcommissie hadden dit jaar gekozen voor twee poules.  Eén voor alle meisjesteams van de groepen 7 en 8 en één voor de jongens. Doordat de kleinste buurtschapsscholen onvoldoende kinderen hebben om twee teams te maken, speelden zij met gemengde teams. Obs de Brookschole kon zelfs niet beschikken over een groep 8 en moest een beroep doen op kinderen uit groep 6. Dit team werd in de meisjespoule zelfs eerste. De tweede plaats werd opgeëist door het van team van Elserike A. Zij hadden evenveel punten, maar hun doelsaldo was kleiner. De derde prijs ging naar de Welp.

Bij de jongenspoule deed Stokkum mee met een gemengd team. Dit team had het duidelijk moeilijker. Bij deze poule werd het team van Obs de Zwaluw 8a 2, eerste. Tussen de nummer één en drie zaten maar twee punten verschil. Tweede werd de Zwaluw  8a 2 en derde werd het team van de Zwaluw 8b 1. “Als organisatie kunnen we weer terugkijken op een geslaagd toernooi waarbij we wederom Sportclub Markelo bedanken voor hun gastvrijheid. Ook in de toekomst hopen we weer op een prettige samenwerking tussen de basisscholen en de voetbalvereniging. Maar op zo’n dag als vandaag is de inzet van de stagiaires van de CALO uit Zwolle en Sport en bewegen uit Enschede natuurlijk ook onontbeerlijk”, aldus Aat Aanstoot.