onsProat: Geen tijd

Helaas moet ik het geregeld zeggen de laatste tijd, geen tijd! Geen tijd, geen tijd om te oberen, geen tijd om te biljarten, geen tijd om op de bulkauto te rijden. Klussen in de nieuwe woning, drukke voorjaarswerkzaamheden op de boerderij, een mega mooie bruiloft van ons nichtje uit Diepenheim, tennissen, oefenen voor de Kösterskoele. Twee avonden in de week, maar het is dan ook prachtig om mee te spelen in een openluchtspel met een van de fraaiste decors van misschien wel, heel Nederland! Waar ik ook geen tijd voor had was om een dag naar de Creatieve Dag te gaan. 29 edities en ik ben er nog nooit geweest, onbegrijpelijk. Maar dit jaar was het de planning om er wel heen te gaan maar nu wilde onze jongste dochter graag dat we even meegingen naar IKEA. Ze was nog van alles nodig voor haar nieuwe woning. En ja, dat was niet zo’n gek idee, mooi weer, dus dan zal het bij de IKEA wel lekker rustig zijn op Tweede Pinksterdag. Nou dat hebben we geweten, man, man, wat een volk en de voertaal tussen alle prullaria door was merendeels Duits. Maar toen we alles bij elkaar gevonden hadden kwam het volgende probleem. Hoe krijgen we dit in vredesnaam in onze auto? Het is trouwens enorm lachwekkend om te zien hoe iedereen aan het klooien is om alle spullen in de auto mee te krijgen, maar dat zullen ze van ons ook wel gezegd hebben. Thuis gekomen moesten de dozen uitgepakt worden om de kasten e.d. in elkaar te zetten Nu ben ik wat dat betreft niet zo’n handige Harry. Maar ik weet nu ook waarom ze in Rijssen geen IKEA hebben, je krijgt de meesten dingen niet zonder vloeken in elkaar.

Verder zijn we bezig om weer het een en ander in elkaar te zetten voor komend weekend, Stokkums feest! Op zondagmorgen tijdens het oergezellige fruhschuppen willen we de Stokkummers weer een beetje op de korrel nemen. En dat kan, want daar is ook weer veel gebeurd het afgelopen jaar. Diverse Stokkummers hebben ons al opgemerkt en zelfs al actie ondernomen. Stokkum on tour! Truus zegt wel eens, wanneer zeg jij nu een keer nee als iemand jou weer ergens voor vraagt! En gelijk heeft ze misschien wel. Maar ik vind alles zo mooi om te doen!

Het best bewaarde geheim van Markelo is afgelopen maandag bij de Pot onthuld. Anita Bolink is het nieuwe Brook Duo lid en de opvolgster van Hennie Tijink, de Badmutse. Mijn mond viel open van verbazing, Anita zingen? Maar gelijk daarna ook weer enthousiast, want het is natuurlijk wel een keer heel wat anders. In december met de CD presentatie moet ze er staan dus is er nog een hele periode om te repeteren. Ik hoop ook dat de nummers uit het verleden in haar repertoire komen te staan, en dan vooral, De Roosdomsbrugge, den Lesten drif, Oonze grösmeijers, de Maarkelse brandweer en natuurlijk ook de Markelose piraten. Ja, een klein beetje fan ben ik wel van het Brook Duo maar dat komt ook nog een beetje uit het verleden, ze zijn immers bij ons in de buurt begonnen. Al moet ik wel eerlijk bekennen dat ik de nummers uit het verleden beter vindt dan de laatste jaren. Met als uitschieter de CD met de titel, ‘as de nacht vealt’ van februari 2006 waarop het nummer staat: ‘Wieke’. Kippenvel!! Daarom ligt er nu ook een mooie uitdaging voor Gert-Jan en Anita om mij in december positief te verrassen. Al moet ik er niet aan denken dat Anita op de rug op de tafels gaat liggen zoals de Badmutse doet bij het nummer dat hij speelt met zijn viool. Dan zijn de viagra pillen uit de column van Niek niet meer nodig. En dan haar bijnaam, Brokie of bokie. Zo jammer dit! Ik zou zeggen, gewoon ‘ANITA’, en in december, VOL GAS! Dan heb ik misschien WEL tijd!

Fijne zondag,
Willian