Bloeikaarten voor elke florastraat

Een bijzondere bloeikaart vinden op je deurmat of in de brievenbus. Het overkwam al een flink aantal Markeloërs vandaag die in een straat wonen met een boom of een bloem in de straatnaam. Ter afsluiting van de Maand van de Biodiversiteit is op initiatief van de Groene Loper Hof van Twente, Hofkracht en Hofpower deze bloeikaartenactie tot stand gekomen. De bloeikaart is een kaart waarin bloemzaadjes zijn verwerkt. De bloeikaart is juist bedoeld om weg te gooien. Niet in de prullenbak! Wél op een plek die wel wat extra groen kan gebruiken. De bloeikaarten zijn extra bijzonder, omdat de ontwerpen zijn gemaakt door jonge kinderen uit Hof van Twente. Kleuters hebben de opdracht gekregen om een tekening te maken bij de vraag: ‘stel je voor, je bent een bij, naar welke bloem vlieg jij?’. De tekening van Roel (6 jaar) van Basisschool de Welp uit Markelo is gekozen voor de opdruk van de bloeikaart. De tekeningen van Oskar (5 jaar), Ties (5 jaar) en Beer (4 jaar) van de Toonladder zijn gekozen voor de opdrukken van de postzegels.

Iedereen die in een straat woont met een boom of bloem in de straatnaam, krijgt deze week zo’n bijzondere kaart. Het gaat om bijna 1200 adressen. Foto’s van de kaarten, het weggooien van de kaart en/of het groeien van de bloemen, kunnen gedeeld worden met #bloeihvt.