‘Landmachtdagen 2018’ bij Obs de Zwaluw

Een niet alledaags straatbeeld in Markelo. Een voertuig van Defensie draaide vanmorgen het schoolplein op van Obs de Zwaluw. In de groepen 8 van vertelde een militair speciaal in het kader van de Landmachtdagen 2018  gepassioneerd over zijn leven als militair en zijn functie als korporaal bij de Koninklijke Landmacht. De Landmacht is een van de vier onderdelen van Defensie. De 25-jarige militair Falco deelde zijn ervaringen die hij de afgelopen 6 jaar in dienst heeft opgedaan tijdens twee uitzendingen naar Litouwen en Sint Maarten maar ook tijdens de vele oefeningen door heel Europa. Het verhaal van de militair werd door veel voorwerpen die de leerlingen mochten aanraken en proberen maar ook door beeldmateriaal, veel kracht bij gezet. Zijn bepakte plunjezak maakte indruk door onder meer het gewicht en de wetenschap dat de militairen deze bepakking met zich mee moeten dragen.De leerlingen waren erg geïnteresseerd in het werk dat de militairen uitvoeren getuige de vele vragen die vanuit de twee groepen acht werden gesteld.

Nederland staat bekend om zijn goed opgeleide Defensie eenheid. Een goede opleiding waarbij zij het beste uit zich zelf leren te halen ligt aan de basis van deze opleiding. Zij vechten voor vrede en veiligheid in opdracht van de Nederlandse regering. Nederland heeft 40.000 militairen waarvan de Landmacht met 17.000 militairen zijn vertegenwoordigd. In het kader van de Landmachtdagen 2018 die van 22 tot en met 26 mei worden georganiseerd richt de landmacht zich deze week voornamelijk op het onderwijs. Zaterdag 26 mei kan heel Nederland kennismaken met de landmacht want dan staan veel publieksevenementen in steden verspreid over ons land op de kalender.