onsProat: van inspiratie tot blote kont!

Veel mensen vragen mij waar ik inspiratie vandaan haal om deze columns te schrijven. Ik kan jullie vertellen dat dit heel divers is. Soms wil je een belangrijk onderwerp onder de aandacht brengen en de andere keer moet je inderdaad een beetje zoeken en bedenken waar je het over wilt hebben. En als je eens een keer minder inspiratie hebt surf je eens wat over het web of je bekijkt de agenda van Markelose activiteiten en dan kom je vanzelf wel tot iets. En soms gebeuren er spontane dingen op het laatst die voorrang krijgen op hetgeen ik in gedachten had. Persoonlijk vind ik dit een erg leuk proces moet ik zeggen.

Zo wilde ik deze week eigenlijk mijn persoonlijke ergernissen aan de kaak stellen. Zoals het feit dat ik op Maarkelsnieuws lees dat er een speendoekje is gevonden in de Fokkerstraat. Ja lieve mensen, een speendoekje! Rot toch een eind op zeg! Wat een belachelijke onzin! Lief Maarkelsnieuws, ik heb een hele hoge pet van jullie op, dat weten jullie, maar ga alstublieft het kaf van het koren scheiden. Jullie zijn al zo ontzettend druk en besteden er zoveel tijd aan, maar bespaar ons alstublieft deze lariekoek. En dan heb ik het nog niet eens over de persoon die dit bericht instuurt. Get a life!

Wat ik ook stom vind is dat ik een bekeuring van 2 boswachters van Staatsbosbeheer heb gekregen. Oké, ik fietste op een pad waar je sinds een paar maand niet meer mocht fietsen. Maar dat ronde bordje waar dat op staat was zo klein dat ik dit niet had gezien. Geen waarschuwing of iets, nee.. BAM.. direct € 95 boete. Dat ik aan de vrouwelijke uitvoering vroeg of ik in natura mocht betalen werd niet gewaardeerd. Zielige boskabouters, dat zijn ze.

Dat waren dus 2 van de punten die ik onder andere wilde bespreken hier. Tot afgelopen donderdagmiddag. Toen er iets gebeurde waar mijn allerliefste Angela van zei “Als je nu lef in je botten hebt gebruik je dit in je column”! Ze zei er nog net niet “flapdrol” achteraan. Het komt er dus op neer dat ik niet zo aardig was. Dussss……bij deze ga ik dan maar letterlijk en figuurlijk met de billen bloot.

Afgelopen woensdag was ik jarig. En dat hebben we natuurlijk gevierd. En daar horen ook cadeaus bij. Van zoonlief, zoals elk jaar, een fles hoer’n-öllie van Joop. Toen Angela mij vroeg wat ik wilde hebben zei ik, aangezien wij ontzettende liefhebbers zijn, dat een dagje sauna met ons 2-en een heel erg leuk cadeau zou zijn. Heeft zij er ook nog wat aan! Aardig toch? Dus zo gezegd zo gedaan. Eerste Pinksterdag, vandaag dus, werd ingepland en Angela zou alles regelen bij de Veluwse bron. Wat een pracht cadeau. Echt iets om naar uit te kijken. Ik had haar nog wel gezegd om ff goed te kijken dat het geen badkledingdag was! Want stel je voor dat we daar aankomen en het blijkt dat we een zwembroek aan moeten. Dat is voor mij geen sauna. Ik wil naakt. Dat hoort bij de sauna. Maar, zo zei ze, dat heb ik gecheckt, en alles komt goed. Mooi, mooi. Wat een prachtig weekend gaan we tegemoet.

Achterdochtig als ik altijd ben dacht ik dus afgelopen donderdagmiddag, laat ik voor de zekerheid kijken op de site of het allemaal goed gaat. En wat schetst mijn verbazing? Op de bewuste zondag is het badkledingdag! Potverdikke…ik had haar nog zo gewaarschuwd. Ik bel dus helemaal verontwaardigd naar haar toe om verhaal te halen. Wordt niet opgenomen. Binnen 1 minuut nog 3x gebeld. Tja, de aanhouder wint altijd toch? Weer niet. Dan maar appen, want ik was inmiddels pissed-off. En ik zal jullie mijn beschamende appjes letterlijk voorleggen. “Je hebt je niet goed ingelezen mevrouw Tijink. Zondag is badkledingdag. Maandag kan ook niet, is ook badkledingdag. Annuleer jij de boel ff? In het kader van blij maken met een dooie mus…nou dit is Pino (boze smileys). Leuk hoor, zo’n verjaardagscadeau (nog meer boze smileys). Erg jammer is dit (huilende smileys). Had ik me zo op verheugd.”

Duidelijke taal toch? Toen ze zich verontschuldigde en zei dat ze toch echt goed had gekeken kwam ik inmiddels zelf tot de onthutsende ontdekking……….dat ik bij de verkeerde week had gekeken! Oeps!

Lieve Angela, bij deze nogmaals een hele grote sorry voor mijn lompe gedrag. Heb ik genoeg lef getoond nu? Bedankt voor je cadeau en we gaan lekker samen genieten vandaag. In de blote kont!

Niek