Ruimte andere ontwikkelingen door Kaasfabriek

Binnen twee weken zou dakdekker Technodak uit Oldenzaal zijn werkzaamheden moeten hebben afgerond als het gaat om de planning rondom de Kaasfabriek Markelo. Dan is het aan het Markelose staalbouwer GCM om de roodbruine gevelbeplating aan te brengen. “Momenteel zijn we met drie Markelose schilders; Assink en Flierman en Vreekamp in gesprek over het schilderwerk aan de buitenkant. Hierbij laten we ons adviseren door Greenpaints die de duurzame verf zal leveren”, vertelt Gerard ter Hofte. De kleuren staan vast. Het pand zal naast de roodbruine gevelbeplating opgefrist worden met grijze tinten verf. Ook voor de Markelose aannemers is er een rol weggelegd in het project waarbij Bouwbedrijf Brinkmans & Krabbenbos namens deze groep met de projectgroep afspraken maakt. De inrichting van het plein vordert ook. Zo zijn de bloembakken vorige week voorzien van prachtig bloeiende rododendrons. Maar zijn er ook diverse verplaatsbare objecten op het plein geplaatst zoals zitbankjes om zo felixibel om te gaan met bijvoorbeeld spontane acties zoals de aanleg van de ijsbaan op het plein afgelopen winter. Martijn Harbers en Gerard ter Hofte geven aan dat door de visie op de Grotestraat van de Dorpsraad het aantal parkeerplekken op het Kaasplein is gewijzigd. Deze zullen op termijn duidelijk worden gemarkeerd. 

Martin Verbeek geeft aan nog steeds niet met namen van mogelijke gebruikers naar buiten te willen treden: “het is aan de gebruikers zelf of en wanneer zij dit naar buiten willen brengen. We hebben als Stichting lang gewacht op het moment dat het pand wind- en waterdicht gemaakt zou gaan worden waardoor we geen duidelijke communicatie konden voeren met mogelijke gebruikers”. Martin Verbeek vindt het een goede ontwikkeling dat bijvoorbeeld door de verplaatsing van de bibliotheek elders in Markelo ruimte voor andere ontwikkelingen ontstaat. Dat geldt zeker ook voor een aantal gebruikers waarmee de stichting op dit moment in gesprek is. 

 Gistermiddag is ter hoogte van ‘t Spiekertje een bloembak aangebracht op het Kaasplein.