29e editie Creatieve Dag bij de Pot

Tweede Pinksterdag staat in het teken van de Creatieve Dag bij Herberg de Pot in Markelo. Een traditie die al vele jaren voortduurt en dit jaar voor de 29e maal georganiseerd wordt. De Creatieve Dag die vooral bekend staat om zijn grote rommelmarkt en dan ook elk jaar vele standhouders trekt, is voor jong en oud aantrekkelijk. Een groot aantal standhouders biedt een ruim assortiment op het gebied van hobby’s en creativiteit. Op het terrein zullen tevens een groot aantal oldtimers te zien zijn van oude motoren tot tractoren en van vrachtwagens tot campers. Voor de kinderen zijn er volop activiteiten op het terrein. De Nederlandse Micropulling Organisatie verzorgd de  gehele dag een MicroPulling wedstrijd-demonstratie. MicroPulling is hetzelfde als TractorPulling , alleen dan op schaal 1:10. 

Tussen 10.30 en 17.00 uur zullen er bovendien op het terrein verschillende muzikale optredens van onder andere de Zanggroep Black Pearl uit Eibergen en het Markelose Brook Duo plaatsvinden. “Tijdens ons optreden maken we de opvolger bekend van de Badmutse. Hennie Tijink heeft namelijk besloten om aan het eind van het jaar te stoppen als helft van het Brook Duo”, vertelt Gert Jan Oplaat.

De Creatieve Dag wordt georganiseerd door de Autosportvereniging Markelo in samenwerking met de Veteranen Tractor Club Markelo. De entree bedraagt 5 euro per persoon. Kinderen tot 12 jaar betalen niets.