Poetsles voor kinderen van de Welp

Gillian en Melissa, twee studenten van de opleiding Mondzorgkunde aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen hebben vandaag poetsles gegeven aan kinderen van groep 1-2 van basisschool De Welp in Markelo. Als onderdeel van hun opleiding kregen zij de opdracht om een poetsles te verzorgen in samenwerking met het project ‘Hou je mond gezond’. Dit project is een initiatief van het Ivoren Kruis, de Nederlandse vereniging voor Mondgezondheid. “Het doel van dit lesproject is het bevorderen van een gezonde mond door het terugdringen van cariës (gaatjes) en tanderosie en het stimuleren van een tandartsbezoek”, aldus Gillian en Melissa. 

De verslechterde situatie van de kindergebitten in ons land is de aanleiding voor de ontwikkeling van het project. Gebleken is dat 25% van de kinderen in Nederland zijn tanden niet of slecht poetst. Bovendien komen nog te veel kinderen niet of te laat bij de tandarts. De twee studenten vinden dan ook dat ouders hun kinderen vanaf jonge leeftijd (vóór het tweede jaar) meenemen naar de tandarts of mondhygiënist. “Veel ouders weten niet dat een bezoek aan de tandarts of mondhygiënist is opgenomen in de basisverzekering en dus voor kinderen tot 18 jaar gratis is. Meer informatie is te vinden op de website van het onderwijsproject.