Geslaagde SGW bij Snorrewind

Afgelopen zondag vond op het terrein van Manege Snorrewind in Markelo de jaarlijkse KNHS SGW wedstrijd plaats. Deze eventing werd opgebouwd voor zowel pony’s als paarden in de klasse Impuls tot en met de klasse Licht. Ruim tweehonderd combinaties kwamen aan start. Parcoursbouwer Arendsen Raedt wist er samen met de bouw- en aankleedploeg van Snorrewind weer een prachtig gevarieerd spektakel van te maken. Op het terrein stonden tal van hindernissen uit natuurlijke materialen opgesteld, waarbij het traject voor de kleinste A en B pony’s 1375 meter met 14 hindernissen in de optimale tijd van 3.17 minuten moest worden afgelegd. De baan kon worden vergroot tot 19 hindernissen over 1850 meter voor de klasse B paarden en L-pony’s DE, waarbij de ideale tijd 4.02 minuten was. Hoewel het KNMI code geel voor Overijssel had afgegeven, bleef het op het crossterrein de hele dag droog. Nadat de laatste ruiter over de finish kwam, vielen de eerste regendruppels.

Een opvallend detail was de door de crossbouwers gebouwde strotunnel met een hoefijzervormige ereboog ter ere van het 50-jarig bestaan dit jaar van Manege Snorrewind. Quincy Langevoort, Wim Domburg, Cindy van Thoor, Kim Oude Breul, Loes Bronsvoort en Patricia Bouwhuis kwamen allen succesvol uit voor Manege Snorrewind en ook Jolien Lammertink, lid van Ponyclub Markelo wist zich in de prijzen te rijden.