De Fanfare Markelo op pad met ‘Muziekkist’

Om de kinderen uit Markelo kennis te laten maken met en te interesseren voor muziek in het algemeen en fanfaremuziek in het bijzonder is De Fanfare gestart met het project ‘Jong Maarkel maakt muziek voor de gemeenschap’. Speciaal voor dit project heeft de muziekvereniging een tweetal prachtige muziekkisten samengesteld met een aantal instrumenten waaronder een aantal prachtige kunststof trompetten en trombones. Met deze instrumenten gaat de vereniging langs alle Markelose basisscholen. Op dit moment loopt dit project in Stokkum en op Elserike. Wekelijks verzorgt Ria Degenkamp, als muziekleerkracht verbonden aan De Fanfare en de muziekschool Hof van Twente lessen op deze scholen. Hierbij wordt ze ondersteund door een aantal fanfareleden.

Naast oudere leden zijn dit ook een viertal jeugdleden die inmiddels al meespelen in het grote fanfareorkest. Dit project mondt uit in een aantal concerten, één op de school zelf en als afsluiting tijdens het talentenconcert op zondag 3 juni bij De Haverkamp. Na Elserike en Stokkum zal dit project ook op de andere scholen aangeboden worden.