Mannenkoor op koorreis naar Philippine

Het Markelo’s Mannenkoor is dit weekend op koorreis naar Zeeuws-Vlaanderen in de Nederlandse provincie Zeeland. Vandaag staat een cultureel uitstapje naar het Belgische Gent op het programma waarna de terugreis naar Markelo zal worden ingezet. De reis waar ook de partners deel van uitmaken zal worden afgesloten met een gezamenlijk diner bij Zalencentrum De Haverkamp. Zaterdagavond trad het koor op in de Rooms Katholieke kerk in Philippine, een stad in de gemeente Terneuzen waar Markeloër Jan Lonink sinds 2003 burgemeester is. Samen met het talentvolle lokale mannenkoor Corrente werd een muzikaal programma gebracht met begeleiding van pianisten Nafthali Tollenaar, Sander Knuiman en violiste Marleen A-Tjak. Gistermiddag terwijl de koorleden aan het inzingen waren kregen de vrouwen een informatieve rondeleiding van Jan Lonink.