Succesvolle eerste MTB Noaberrit

Het MTB team Jansen Dak en Wand kan terug kijken op een geweldige eerste editie van de MTB Noaberrit. Het idee om een rit te organiseren voor alle Markelose MTB rijders ontstond tijdens een van de ritjes die traditioneel op zondagmorgen worden verreden door deze groep. Ook een aantal andere groepen zijn erg fanatiek op zondagmorgen. Het idee om met elkaar een rit te rijden door de Markelose dreven met de daarbij behorende gezelligheid werd dan ook snel uitgewerkt. Zaterdagmiddag om 15.00 uur werden alle deelnemers van harte welkom geheten bij Herberg de Pot. Nadat de organisatie van de Noaberrit in 2019 in handen werd gelegd van het MTB Team Markelo en namens het team werd aangenomen door Bert Pinkert werden de groepen verdeeld. De drie groepen werden verdeeld naar fietsniveau waarna de fietsliefhebbers vervolgens enthousiast op pad gingen. Tussen de 10 en 14 kilometer werd er gefietst onder meer over de Hulpe en de Herikerberg richting Loonbedrijf Markvoort waar de eerste pauze plek werd bemand door Rob Nijland. Het tweede deel van de route bracht hen uiteindelijk naar het finishpunt in Dijkerhoek.

Rond half 7 kwamen de eerste deelnemers dan ook aan bij Jansen Dak en Wand waarbij een traditionele meutborrel natuurlijk niet ontbrak. Voor één groep liet dit moment even op zich wachten omdat er een lekke band gerepareerd moest worden nabij de Kattenberg. Vervolgens was het de eer aan personeel van de Vennebekken om de deelnemers weer op krachten te laten komen met culinaire gezonde hoogstandjes die overigens gretig aftrek vonden. De afterparty bleek voor menigeen erg gezellig daar het nog lang onrustig was aan de Larenseweg. Al met al kunnen de MTB’ers terugkijken op een gezellige eerste sportieve editie van de MTB Noaberrit.