onsProat: Pauze

Ik ben klaar met commentaar. Vooral die van de negatieve soort. En constant over dezelfde onderwerpen. Gezeur vind ik het. Ik heb soms medelijden met klagers. Wat zullen die een vervelend leven hebben. Weten ze nog wel waar de lach-knop zich bevindt?

Iedereen vindt overal iets van. Dat mag. Ook in Markelo. Zolang maar niet elke gelegenheid wordt aangegrepen om initiatieven af te branden of ongezouten kritiek te uiten op basis van vermoedens zonder kennis te hebben van  de feiten. Geef het toch een kans!

Heb wat geduld met de kaasfabriek. Leve de positivo’s die er al activiteiten hebben georganiseerd. Waarvan het schaatsen een mooi voorbeeld is van ad hoc wat leuks organiseren. Beter dan “de beste stuurlui staan aan wal”.

Ondernemend Markelo; laat ze toch lekker pandje ruilen. Het is echt niet gemakkelijk om in zo’n klein centrum consumenten aan te trekken. En mocht de ijssalon niet meteen bij het eerste zonnestraaltje open zijn dan haal je toch lekker een doosje ijsjes bij de supermarkt uit de diepvries? Het vieren van de lente is er niet minder om.

En dan die wolf; WIE heeft er nu in Markelo echt al oog in oog gestaan met dit beest?

Veel leuker vind ik het filmpje van de Markelose koe. Met een Go Pro op haar snoet danst ze de eerste meters de wei in. En dat onder de toepasselijke klanken van “I want to break free”. Gaaf dat je als boer op zo’n idee komt! 

En ik blijf het zeggen; wat wordt er hard gewerkt door heel veel vrijwilligers in Markelo om hele mooie evenementen te organiseren. Ik heb ontzettend genoten van “Markelo in concert”. Markelo heeft muzikaal talent die durven te vernieuwen en veranderen. En samenwerken.

De Fanfare heeft een nieuwe voorzitter; een vrouw; heel verfrissend. Volgende week komt de Fanfare gedragen kleding inzamelen, dus als je wat kwijt wilt, duik die kast maar in, dat ruimt lekker op. Ook in je hoofd. Ehhhhh, ik had vanochtend de zak al aan de weg staan……….. geen commentaar verder.

Ik stel voor dat we een pauze inlassen bij het commentaar geven op alles. Geef de mensen in Markelo de tijd om door te gaan waar ze mee bezig zijn; regelen, organiseren, verandering, vernieuwing en vrolijkheid creëren. En als je er dan toch iets over wilt zeggen; geef eens een compliment!

We richten ons op de komende Koningsdag. Een vrolijk comité waarin flink veel jonge aanwas zitting heeft organiseert een spetterende Koningsdag voor jong en oud in Markelo. Het kan niet anders of iedereen wordt daar blij van. Kermis, zeskamp,  soundmixshow, vermaak voor senioren. Henry Plus als gast van de dag. Bennie als enthousiaste presentator van de zeskamp. Dat wordt een dagje genieten! In ons gezin is een soort traditie ontstaan; de derde generatie Peurtje zit inmiddels in het bestuur van de Oranjevereniging. Zo heurt het; niet zeuren maar doen.

We nemen pauze. We gaan genieten van de zon, van het leven, van een lekkere hap en een goeie borrel, van Koningsdag. We laten alles in Markelo op ons afkomen zonder dat we er iets van hoeven te vinden. Het is wat het is. Maak je niet druk.

Pluk de dag met ingedrukte pauzeknop.

Diny