Lezing Zoni Weisz bij Prins

Bij Boek- en Kantoorvakhandel Prins wordt op woensdagavond 25 april om 20.00 uur een lezing gegeven door een zeer bijzondere Holocaust-overlevende: Zoni Weisz. Zijn leven als Sinto, ondernemer en overlevende heeft hij beschreven in zijn boek Zoni – De vergeten Holocaust. Het boek is een aangrijpende autobiografie van een man van twee werelden, namelijk Nederland en de Sinto-cultuur. Ongeveer een half miljoen zigeuners werden in de Tweede Wereldoorlog gedood door de nazi’s. Zoni Weisz overleefde. Tijdens de lezing zal hij ingaan over zijn jeugd als Sinto, over het verlies van zijn ouders, zusjes en broertje. Maar ook over zijn wonderbaarlijke loopbaan als topbloemist en arrangeur maar ook niet te vergeten als internationaal promotor van de Nederlandse bloemenindustrie. “Ik heb een bijzonder leven geleid, met een bizar en heel verdrietig begin. Nu kijk ik met voldoening terug. Als ik het over mocht doen: precies zo graag. Mijn verhaal, mijn volk”, aldus Weisz. 

Recensies over Zoni Weisz geven aan dat hij een man is, die écht iets te vertellen heeft. Zoveel gruwelijke ervaringen heeft meegemaakt en toch het geloof in de mens niet heeft verloren. Weisz werd geboren als oudste kind van Jacoba en Johannes Weisz. Johannes Weisz was een muzikant en instrumentmaker, die ook een muziekwinkel dreef in Zutphen.

Kaarten voor de lezing door Zoni Weisz zijn te reserveren bij Boek- en Kantoorvakhandel Prins en kosten 7,50 euro per persoon. Dit is overigens inclusief koffie /thee. De winkel is geopend vanaf 19.45 uur en de lezing start om 20.00 uur.