Presentatie MTB-team Jansen Dak en Wand

Een vriendenclub die al jarenlang elke zondagmorgen op de mountainbike zit, en om het jaar een berg van betekenis beklimt zoals Alpe d’Huez, Mont Ventoux, Col du Télégraph, Col du Galibier en dit jaar de Stelvio in Italie, gaan verder onder de naam MTB-team Jansen Dak en Wand Markelo. Gisteravond vond bij Herberg de Pot de officiële presentatie plaats, waarbij de familie Jansen werd verrast met het wielertenue aangeboden door de teamleden.

Markeloër Iwan Spekenbrink, de ploegleider van de wielerploeg Sunweb, overhandigde het 1e shirt aan Erik Jansen. Zoals je mag verwachten van een succesvolle ploegleider is Iwan continu op zoek naar nieuwe kansen. De stap naar dit ambitieuze team met jonge afgetrainde talenten en de succesvolle ondernemer van Jansen Dak en Wand als een potentiële sponsor met “diepe” zakken was dan ook snel gemaakt. Gezien de drukke agenda van Iwan Spekenbrink zal assistent ploegleider Jan van de Schoot het team gaan begeleiden op de Stelvio.

Erik Jansen, sinds een aantal jaren zelfstandig ondernemer, staat altijd voor iedereen klaar. Zo zorgt hij steevast voor het vervoer van het MTB team, brengt de nodige humor en is niet stil te krijgen (zelfs niet tijdens de loodzware beklimmingen).  Gisteravond kregen de teamleden hem toch eindelijk stil bij het zien van het nieuwe wielertenue en de wijze waarop het team dit voor hem had georganiseerd. “We willen Erik hiermee enorm bedanken voor alles wat hij voor ons team doet en wensen hem natuurlijk veel succes met de zaken”, aldus een van de teamleden.