onsProat: Wilde dieren

Al liggend in de stoel bij tandarts Koop in Goor kon ik lekker dromen over deze column. Het is altijd lente in de ogen van de tandarts assistente. Ook hier, de ogen van preventieassistente Jolanda en de af en toe om de hoek kijkende Herma, beiden uit Stokkum. Daar lig je dan in Goor, Goor met je bos en weiden? Hahahahaha, allemaal van Markelo. Ze kunnen in Goor nog niet eens een plek vinden waar in de toekomst het paasvuur moet staan. Nee, dan Markelo, paasvuren in overvloed. Een mooie traditie zolang dit ten minste nog wordt getolereerd door onze groene ridders. En dan een echte Goorsen in de gemeenteraad, Ate Brunnekreef, mister Goor. Als je als mister Goor met zoveel inzet voor de samenleving en zo’n immens groot Goors hart, raar staat te kijken dat je gekozen wordt, en met zoveel voorkeursstemmen is het des te pijnlijker dat hij zich terugtrekt. Ook voor zijn club de PvdA. Kiezersbedrog???? Nou laten we het onderschatting noemen hoe geliefd deze man in Goor is.

Ondernemend Markelo is de naam van de nieuwe club ondernemers in Markelo. Met z’n allen de neuzen dezelfde richting op is het doel. En wat doen deze ondernemers?? Ze offeren de mooiste winkelplek van Markelo op om kantoorruimte van te maken en hoe toevallig, voor de nieuwe voorzitter van Ondernemend Markelo, directeur bij? Juist, Univé. Heel toevallig is de andere partij familie van de penningmeester, dus één en één is drie. Jammer, want we willen juist graag dat Markelo een beetje meer aanspreekt voor het publiek en dus ook graag alle winkelpanden in stand houden. Maar ik kan de verhuurder en huurder geen ongelijk geven, daar zijn ze gelukkig zelf baas over. Maar jammer vind ik het wel!!

Er zijn wilde dieren gespot in Markelo, ooievaars aan de Rouwelaarsdijk, een hele kolonie. Dat worden nog spannende kerstdagen daar in die hoek. Het zal wel niet meer zo’n enorme babyboom worden, gezien de leeftijd van de meeste mensen daar. Laatst stak er een vos bij mij voor de auto de weg over, ik kon hem nog maar net ontwijken, helaas. Afgelopen dinsdagmiddag nog een slak onder de schoen gehad, die liep mij de hele dag al voor de voeten. Dan is er ook nog de Wolf gespot op de flanken van de Dingspelerberg, deze is gezien door iemand die de avond van te voren een biljart avond heeft gehad, maar toch. Ook op andere plekken is hij waargenomen. Maar om u eerlijk te zeggen woont de Wolf al jaren in Markelo, aan de Welmersweg! Ook zijn er veel wolven in schaapskleren, maar dat zijn dan weer geen echte, of toch wel? Ik vind het helemaal niks, die wolven. Van mij mogen ze direct afgemaakt worden bah. Ik ben meer van de kleiduiven en de badeendjes. Ik moet er niet aan denken dat ik s’morgens bij mijn schoonmoeder kom en zeg, oh schoonmoeder wat heeft u grote oren en schoonmoeder wat heeft u een grote………!

Fijne zondag,

Willian