Overeenkomsten kindcentrum getekend

Nicole Olde Meule, Bert van den Berg, Ralf Dwars, Frank Konings en Pieter van Zwanenburg tekenden vanmiddag in de raadszaal van de gemeente Hof van Twente de overeenkomst waarin de samenwerking tussen de partijen werden vastgelegd met betrekking tot het nieuw te bouwen kindcentrum in Markelo. Daarnaast tekende wethouder Pieter van Zwanenburg een overeenkomst met Dirk-Jan Klaassen van de KlaasenGroep die de Groene Droom moet gaan waarmaken. Het nieuw te bouwen kindcentrum in Markelo en Integrale Kindcentrum Magenta in Delden werden begin dit jaar gegund aan de KlaassenGroep uit Dinxperloo. Een afvaardiging van de scholen, kinderopvang en de gemeente die samen de gunningscommissie vormen besloten gezamenlijk dat het Gelderse bouwbedrijf de twee kindcentra zal gaan bouwen in opdracht van de gemeente Hof van Twente.

Wethouder Pieter van Zwanenburg vertelde na afloop dat op dit moment de tijdelijke huisvesting van Obs de Zwaluw nog niet rond is. “We willen dit pas naar buiten brengen wanneer we ook daadwerkelijk afspraken hebben kunnen vastleggen”, aldus van Zwanenburg. Meerdere mogelijke locaties zijn bekeken door de wethouder waarbij de ruimte in de nabijheid van de Welp sterk de voorkeur had maar moeilijk realiseerbaar is, daar er te weinig speelruimte na het plaatsen van de tijdelijke huisvesting over zou blijven voor de leerlingen.