8.000 toeschouwers zien oppermachtige Herlings

Op het circuit op de Herikerberg werd vanmiddag de eerste wedstrijd van de Dutch Masters of Motocross verreden. Maar liefst 8.000 bezoekers zagen daar waarom Jeffrey Herlings op dit moment de sterkste motorcrosser ter wereld is. In de 500cc domineerde de leider in het MXGP klassement zowel de eerste als tweede manche en pakte daarmee de dagzege. Hiermee liet Herlings MXGP-coureurs Gautier Paulin en Max Anstie achter zich. “Het ging goed vandaag, een mooie voorbereiding op de Grand Prix van Valkenswaard volgende week. Net als in Argentinië voelde ik me vandaag sterk en dat geeft vertrouwen voor de rest van het seizoen,” aldus Herlings na afloop.

De strijd in de 250cc was een stuk spannender, al pakte titelverdediger Thomas Kjer Olsen uit Denemarken ook daarbij de winst in beide manches. Davy Pootjes wist dankzij een tweede plaats in de tweede manche de na Australier Jed Beaton de laatste podiumplaats te veroveren en was daarmee de beste Nederlander in Markelo. In de 125 cc wist Raivo Dankers de eerste manche te winnen, echter viel hij door technische problemen uit in de tweede manche. De Duitser Rene Hofer ging met de winst aan de haal. Raf Meuwissen was op een zesde positie de beste Nederlander. In de 85 cc waren de Nederlandse talenten de buitenlandse deelnemers de baas. Kay Karssemakers was in beide manches de snelste, voor Kay de Wolf en Scott Smulders. Op 2 april is in Oldenbroek de tweede wedstrijd in de strijd om de Dutch Masters of Motocross.

Foto’s: Arjen Keppels